fbpx

Громадські натуральні басейни

Багато відкритих басейнів в Україні, побудованих ще за часів СРСР, потребують капітального ремонту та повної реконструкції. Компанія Хоумпарк при співробітництві з Біонова, пропонуємо альтернативу хлорованій воді.

На відміну від природного водоймища, відкриті біобасейни з біологічним очищенням представляють собою штучно створені басейни, ізольовані від грунтових вод. Вода з купальної частини циркулюючи через зону регенерації, надходить назад. Зона регенерації, таким чином, виконує роль біологічного грунтового фільтра з усіма біологічними і хімічними процесами, що відбуваються в природних водоймах. Відкритий басейн з біологічною обробкою можна використовувати для всіх водних видів спорту. Так само в публічних біобасейнах можуть бути встановлені додаткові всілякі атракціони, відомі по хлорованим басейнах.

Інвестиційні витрати згідно з нашими розрахунками і досвідом для біологічного відкритого басейну нижче, ніж для традиційного хлорного відкритого басейну. Експлуатаційні витрати в класичному хлоровану відкритому басейні пов’язані з різними технічними пристроями, такими як — фільтри, насоси, вимірювальні станції та дозуючі системи, які вимагають регулярного технічного обслуговування з відповідними витратами на запасні частини. Так само, пристойну частку витрат в хлорному басейні становить хімія – препарати які містять хлор, коагулянти, кислоти або луги, що регулюють рН. 

У біологічному басейні основна частина витрат припадає на технічне обслуговування. А відсутність різних окислювачів і хімії істотно знижує витрати на циркуляційні насоси і скромну вимірювальну техніку. З іншого боку, витрати на персонал трохи більше, особливо, для прибирання поверхонь купальної частини. Щоб уникнути ковзання і падіння на сходах в дрібній купальній частині, дно повинно бути звільнено від слизької біоплівки. Пристрій громадського купального ставка — дуже відповідальна і непроста задача, адже можливі помилки проектування вже при експлуатації не вдасться скоригувати використанням більшої кількості хлору, як це було б можливо в класичних хлорних басейнах.

І важливий бонус — інвестиційна привабливість таких об’єктів за німецькими дослідженнями зростає, особливо з огляду на зростання попиту в останні роки на екологічність нашого життя.