Який повинен бути біофільтр?

Для біофільтра купального ставка зазвичай використовується гранітний щебінь. Кількість і фракція щебеню визначається в залежності від розміру купальної частини і ще декількох параметрів.

Читати

Став, якому 7 років!

Побували на купальному озері, який ми побудували 7 років тому. Класична технологія, «два в одному», все таки безпрограшна, якщо є достатньо місця на ділянці.

Читати

За що обирають купальні озера?

Причин кілька, але всі, безумовно, зводяться до двох головних: 1. Екологічність Чиста та безпечна, як в гірському струмку вода — головний аргумент у виборі між купальним ставком і класичним басейном. 2. Природний та автентичний зовнішній вигляд

Читати

Яке обрати купальне озеро?

Отже, ви вирішили — воді на ділянці бути і це буде не хлорний басейн! Поради від HOMEPARK. Про розмір. Золота середина — 25-35 м2 купальної частини. Легко обслуговувати, достатньо для сім’ї з 3-4 осіб. Любителям мінімалізму та усамітненого способу життя, звичайно ж – купальня.

Читати

Купальні озера та натуральні басейни. Що таке озеро для купання?

Що таке озеро для купання? Відповідь міститься в самому питанні. Це чиста і безпечна для людини вода в саду, де можна купатися без будь-яких хімікатів. Деякі також говорять — біоозеро, але це не зовсім вірно, так як всі живі водойми по суті «біо», але не всі купальні. Ще раз про відмінності. Що робить купальний ставок купальним, а натуральний басейн реальним?

Читати

Закон «Обмеженого фактора»

Закон мінімуму Лібіха — один з фундаментальних законів в екології, який говорить, що найбільш значущий для організму той фактор, який найбільше відхиляється від оптимального його значення. Закон сформульовано Юстусом фон Лібіхом у 1840 році.

Читати

Чому не можна купатися з рибою?

Дуже часто від потенційного клієнта можна почути запитання: «Чи може ставок бути універсальним — для людини і риби?». Існує два тонких моменти, про які ми Вам розповімо, але вибирати доведеться замовнику.

Читати

Топ 10 порад щодо правильного догляду за купальною водоймою

Як будь-який людський винахід, штучний купальний ставок або натуральний басейн потребує догляду. Представляємо 10 найважливіших порад від BIONOVA і HOMEPARK власникам штучних купальних водойм.

Читати

Кушир. Головний по фосфатах

Кушир — рослина без коріння, плаваюча рослина, або рослина оксигенатор. Воно вільно плаває в товщі води або закріплюється стебловими відростками за камені на дні. Листя куширу схожі на маленькі ріжки і поглинають азот і фосфор з товщі води, віддаючи назад багато потрібного для окислення органіки кисню.

Читати

Весна прийшла! Запускаємо наші купальні водойми.

Пройде ще два-три тижні і купальний ставок остаточно струсить з себе зимову сплячку і накине шовкове покривало, що змінює свої відтінки до самого жовтня — від жовтих і блакитних ірисів до персикових і червоних німфей.

Читати

Що вибрати — звичайний басейн, купальний ставок або натуральний басейн?

Ера звичайних традиційних басейнів і купальних ставків, напевно, добігає кінця. Хай живуть натуральні басейни! І потенційний клієнт, повинен це знати, коли йому пропонують просто купальний ставок.

Читати

Зоопланктон і фітопланктон в купальних озерах. Дафнії.

Зоопланктон — тваринне співтовариство, що живе в біотопі купального ставка. Один з найважливіших представників цієї спільноти — дафнія, дрібне ракоподібне, яке працює над очищенням води вашого купального озера круглий рік.

Читати

Натуральний басейн — що це таке?

Приблизно, з 2013 року класичне австрійське поняття «плавальний або купальний ставок» було розділено на два,які дуже відрізняються один від одного, як за формою, так і за змістом, хоча суть залишилася одна — вода чиститься, як в природі і немає хімії.

Читати

Водні рослини для натуральних басейнів

Важлива частина біологічного басейну — це квітучий водний сад, який бере активну участь в очищенні води. Однак, часто буває не просто правильно підібрати рослини для мілководної та глибоководної частин, щоб вони максимально ефективно виконували свої завдання. Найкраще з підбором декоративно-очищаючої композиції впорається професіонал.

Читати

Чим відрізняється натуральний басейн від звичайного?

Давайте розберемося в цьому. Чаша натурального басейну ні чим не відрізняється від традиційного. Саму форму можна забетонувати, або встановити вже готову чашу з пластика.

Читати

Як взимку доглядати за натуральним басейном?

Дуже важливо взимку — зберегти живу біологічну систему і конструкцію купальної водойми від можливого руйнування. Тому, компанія Хоумпарк не рекомендує зливати воду з Вашого басейну.

Читати

Догляд за натуральним басейном

Купальна чаша ⠀ Догляд за натуральним басейном полягає в періодичній очистці поверхонь дна і стін басейну від біологічної плівки. Купальна чаша ⠀ Догляд за натуральним басейном полягає в періодичній очистці поверхонь дна і стін басейну від біологічної плівки.

Читати

Натуральний басейн в зимовий час

Настала зима. Все занурюється в холодне очікування тепла … Все? Ні! Взимку, в деяких садах трапляються досить дивні речі.

Читати

Зіткнення з природою

Спочатку натуральний басейн не можна назвати новинкою або результатом сучасних технологій. Кожен з вас точно має уявлення про озеро або природну водойму.

Читати

Як фосфати надходять в класичний купальний водойма?

Основних шляхів кілька і ми їх розмістили в порядку зростання за ступенем впливу на біологічну рівновагу:   1. З падаючого листя, пилком рослин і відмираючими водяними рослинами та водоростями, опади (сніг, дощ) багаті сполуками фосфору.

Читати

Головні тренди: ландшафтний дизайн 2019

Мода швидкоплинна і мінлива, а сади створюються не на один рік. Та й часу на їх створення потрібно досить багато, навіть якщо використовуються великомірні посадки — рослинам потрібно адаптуватися в нових умовах, пережити стрес після пересадки. Тому ландшафтний дизайн реагує на модні течії не так швидко, але, тим не менш, не може залишатися осторонь від запитів часу.

Читати

Фосфати в штучних купальних водоймах

30 років тому з фосфатами в штучних купальних водоймах ніхто не боровся. Чому? По-перше, екологічна ситуація в світі була легшою. По-друге, усі купальні водойми, в сучасній класифікації, були виключно «купальними ставками» з усіма притаманними тільки їм компонентами — чорна плівка для гідроізоляції, укладена прямо на грунт і величезна зона регенерації з великою кількістю рослин.  

Читати

Чи потрібен фосфатний фільтр в купальних водоймах

Останнім часом потенційний клієнт на етапі вибору підрядника все частіше задає питання: «Ви поставите в моєму озері фосфатний фільтр?». Як виявилося, для німецького споживача це питання риторичне. Чому, розповімо пізніше. А для українського? Давайте розбиратися.

Читати

Лазня та натуральний басейн

Природний плавальний басейн, або біоозеро в саду — це екологічно і естетично. Споглядання чистої, прозорої води, прекрасних рослин приносить радість і насолоду.

Читати

«Міні» натуральний басейн

Закінчили дуже цікаву роботу над «міні» натуральним басейном. Всі, хто стикався з будівництвом і експлуатацією купальних водойм знають — у більшому обсязі води біологічної рівноваги домогтися простіше, ніж в меншому.

Читати